'Ik heb geen auto, ik fiets alles'

Marcel Kleizen is fietsambassadeur van Den Haag Fietst. Je vindt hem regelmatig bij Den Haag Fietst – Info & Service waar hij fietsoplossingen bedenkt en heel graag ieders fietsvragen beantwoordt.

Marcel fietst wel 250 kilometer per week op zijn gewone stadsfiets. “Ik heb geen auto. Ik wil laten zien dat fietsen tof is en zoveel mogelijk kinderen en jongeren laten fietsen in de stad. Op de fiets ruik je de natuur en het is een mooi ding op twee wielen waar je lekker mee kunt stunten.

Marcel Kleizen

Veilig voor kinderen

Je ziet in Den Haag niet veel kinderen naar school fietsen, omdat het best gevaarlijk is. Nu willen we kinderen verkeersveiliger laten fietsen, maar ik vind het ook heel belangrijk dat auto’s rustiger gaan rijden. Ik wil voorkomen dat de verantwoordelijkheid alleen bij de meest kwetsbare groep komt te liggen. Daar ga ik met mensen in Den Haag over in gesprek. Zo organiseer ik spreekuren bij Den Haag Fietst – Service & Info.

Denken in Fietsoplossingen

Ik ben actief als ondernemer in de fietslogistiek. Ik denk in fietsoplossingen en daar help ik de gemeente mee, bijvoorbeeld door voorlichting te geven, samenwerkingen op touw te zetten en fietsevenementen te organiseren, zoals de Haagse Fietslichtjesparade.

Marcel Kleizen was de eerste Fietsburgemeester van Den Haag, daarover zie je meer in dit filmpje:

Ontmoetingen op straat

Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik vind fietsen fantastisch, maar ook belangrijk. Ik hoop dat we het voor elkaar krijgen in steden om met z’n allen veel meer te gaan fietsen en wandelen.