De Haagse Wheelie Weken zijn van start!

Heb je al eens kennis gemaakt met Marcel Kleizen? Deze fietsambassadeur en Fietsburgemeester van Den Haag organiseert samen met verschillende partners de Wheelie Weken. Iets wat op zijn lijf is geschreven, want als fietsambassadeur van Den Haag Fietst! zet hij zich in om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te laten fietsen in de stad. Zo wil hij laten zien dat fietsen tof is. Tijdens de Wheelie Weken kunnen kinderen vijf weken lang in vijf verschillende Haagse wijken op verschillende speelplekken hun fiets-skills oefenen en laten zien wat ze in huis hebben.

Haagse Wheelie Weken

Het doel van de Haagse Wheelie Weken is om het fietsplezier en de fiets-skills bij kinderen te vergroten. Daarbij richt Marcel zich voornamelijk op kinderen in de basisschoolleeftijd. ‘’Het is fantastisch om te zien hoeveel plezier kinderen hebben in het fietsen en het aanleren van nieuwe vaardigheden. De zomervakantie is een geweldige kans om kinderen uit te dagen buiten te spelen, veel te bewegen en nieuwe dingen te leren’’, vertelt Marcel.

Naast de fietsactiviteiten worden kinderen doormiddel van de “14 Wheelie Weetjes” uitgedaagd om ook de theoretische verkeerskennis spelenderwijs bij te schaven.

De zomer wordt afgesloten met een spetterend zomeravondevent op donderdag 26 augustus bij Spark Den Haag aan de Escamplaan waar de Haagse Wheelie kampioen wordt gekroond!
Week 1: 19-21-23 juli Spark, Escamplaan Den Haag, 10-13 uur.
Week 2: 26-28-30 juli, Krajicek Playground Into the Wild, Rivierenbuurt, 10-13 uur.
Week 3: 2-4-6 augustus, Vermeerpark, Schilderswijk, 16-19 uur.
Week 4: 9-11-12 augustus, Jan van Riebeekplein, Bezuidenhout-West, 14-17 uur.
Week 5: 16-18-20 augustus, Lipa Playground, Laakkwartier, 10-13 uur.

Haagse Wheelie Weken

De Haagse Wheelie Weken worden mede mogelijk gemaakt door Biking2Skool, Stichting LerenDoen, ANWB Kinderfietsenplan, StreetSport Den Haag, Spark Den Haag, Repair Box Den Haag en Den Haag Fietst!