De herfst van Den Haag Fietst

Wat een geweldige rit was de tweede Haagse Fietslichtjesparade. Tientallen kinderen en hun ouders stapten op hun kleurrijk verlichte fietsen en lieten daarmee zien dat je ook in de herfst en winter prima met de fiets overal naartoe kunt, als je ‘s ochtends en ‘s avonds je licht maar aan zet.

Bekijk de aftermovie

Zet je licht aan

Overal in Den Haag is er nu aandacht voor goede fietsverlichting, onder andere vanwege de actie Zet je licht aan van de ANWB vorige week. Ook de nieuwe fietswethouder Anne Mulder hielp mee om fietsers van goede fietsverlichting te zien en ging mee met de medewerkers van de politie en de ANWB.

In de discussiegroep van Den Haag Fietst op Facebook komen de tips voor goede en duurzame verlichting binnen. Hier discussieer je mee over fietsen in Den Haag en kun je je genoegen en ongenoegen delen over alles dat met fietsen te maken heeft: fijne fietsroutes, gevaarlijke punten, werkzaamheden en weetjes. Leuke fietsinitiatieven en ideeën voor de stad.

Sinterklaas op de fiets

Verder kwam Sinterklaas aan in de stad en zijn er verschillende fietsende pieten gespot. Een van de hulppieten was onze fietsambassadeur Ayou Aydin. Met de Den Haag Bakfiets, die overigens goed van pas kan komen tijdens de Sinterklaasavond, haalde hij cadeaus op en doneerde ze namens Den Haag Fietst aan Sint voor Ieder1. Deze actie zorgt ervoor dat kinderen die onder de armoedegrens leven dit jaar ook Sinterklaascadeaus krijgen. Live op de radio vertelde hij over Den Haag Fietst en zijn werk om jongeren te enthousiasmeren om vaker de fiets te pakken.

Als aanvulling daarop doneerden ook de Haagse Fietsambtenaren nog 750 fietslampjes, 500 fietsbellen en 400 Den Haag Fietst tasjes. De Den Haag Bakfietst stond heel de week bij de bieb, klaar om cadeaus op te halen. Wil jij ook de bakfiets gebruiken in Sinterklaastijd? Hier lees je hoe je deze bakfiets met korting huurt.