Den Haag Fietst on tour langs scholen

Den Haag heeft samen met de Gemeente Rotterdam de ambitie om in 2024 of 2025 de Grand Départ van de Tour de France te organiseren. Als dat gaat lukken komt er een gigantisch fietsfeest in onze stad.

Om kennis te laten maken met de grootste wielerronde van de wereld, is er nu al het schoolprogramma ‘Den Haag Fietst on Tour’. Een programma speciaal om jongeren te enthousiasmeren voor het fietsen.

Fietstruck
Vanaf juni komt er een speciaal ingerichte truck naar Den Haag. Drie weken lang vinden er op verschillende plekken in Den Haag allerlei leuke fietsactiviteiten plaats. De doelgroep voor dit programma zijn 1e en 2e jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Het programma per klas duurt een uur en bestaat uit het fietsen van een virtueel
parcours en een wielerquiz. De helft van de klas fietst virtueel een echte Haagse etappe, langs de vele bijzondere plekken in onze stad. Gelijktijdig speelt de andere helft van de klas een quiz met vragen over de Tour de France, veilig fietsen en gezond eten.Het wordt een beleving om als klas of groep aan mee te doen. Een sportief programma waarbij ook de hersencellen aan het werk worden gezet. De winnende Haagse klas krijgt natuurlijk een mooie prijs!

Waar en wanneer?
In 2022 vind je Den Haag Fietst on Tour op de volgende data en locaties in Den
Haag:
– Zuiderpark – locatie Sportcampus – 20 juni t/m 24 juni
– Loosduinen – locatie Savornin Lohmanplein – 27 juni t/m 1 juli
– Zuiderpark – locatie Sportcampus – 19 september t/m 23 september

Scholen kunnen zich aanmelden via deze link tot 20 mei 2022.

Stadsspelen Den Haag
Op 17 en 18 september staat de truck ook bij de Stadsspelen Den Haag in het Zuiderpark. Kinderen kunnen hier op eigen gelegenheid gratis aan deelnemen.