Fietsenstalling station dicht

Vanaf 1 oktober tot december 2024 is de fietsenstalling gesloten, wegens de bouwwerkzaamheden op het plein voor het station.

Tijdens de sluiting moeten fietsers hun fiets ergens anders parkeren. Er zijn extra parkeerplekken, zoals de 400 extra tijdelijke parkeerplekken op de Zwarteweg, 200 meter van het station. Ook kun je je fiets in de fietsflat aan de Rijnstraat parkeren of in de bewaakte stalling aan de Anna van Buerenstraat. Ook de OV-fietsen komen op andere plekken te staan. Volg de borden op het station.

Bereikbaar station

Het station blijft gewoon bereikbaar voor fietsers. Het fietspad binnenstad-Bezuidenhout blijft open, maar er komt een kleine omleiding langs de bouwwerkzaamheden. Na de omleiding buigt de weg weer terug naar de Bezuidenhoutseweg.

De stalling gaat dicht, omdat er nieuwe woontorens op het Koningin Julianaplein worden gebouwd. Een nieuwe entree voor de stad. Het Koningin Julianaplein is onderdeel van het Central Innovation District (CID). Hier wordt de komende jaren gewerkt aan wonen en werken, bereikbaarheid en innovatie. Op het KJ-plein werkt de gemeente aan een plein waar wonen, werken, winkelen en wandelen bij elkaar komen.

‘Geweldig, maar dat gaat helaas niet zonder overlast’, erkent wethouder Robert van Asten (D66) in een artikel op Omroep West. ‘Daarom hebben we gekeken naar hoe we het toch zo veilig en prettig mogelijk kunnen maken voor iedereen. Dat betekent voldoende parkeerplekken bij het station en geen lange omleidingen.’