Fietslessen in Den Haag

Iedereen moet de kans krijgen om te leren fietsen. Daarom zijn er fietslessen op verschillende plekken in Den Haag. Vaak bieden wijkcentra deze lessen aan en zijn ze voor iedereen betaalbaar.

Fietsschool Transvaal in het Wijkpark Transvaal is een van de locaties in Den Haag waar wekelijks fietslessen plaatsvinden. Al 700 mensen leerden hier fietsen. De deelnemers hebben allerlei verschillende achtergronden: er zijn mensen uit Latijns-Amerika, Afrika, Oost-Europa, Marokko, Syrië, Iran, Turkije – Turks én Koerdisch, Indonesië, Suriname en Nederlanders uit Den Haag. Jong en oud. Migranten, statushouders, expats, ongedocumenteerden, autochtonen, slachtoffers van mensenhandel, mensen in de opvang. Hier zeggen ze: iedereen kan leren fietsen.

“Eerst leer je hoe je moet fietsen, op een fiets van de fietsschool. Daarna ben je klaar om ook te oefenen in het verkeer.”, vertelt vrijwilliger Tamme Hansma. “Als je het fietsen onder de knie hebt, krijg je een diploma. De laatste lesdag vieren we met spelletjes op de fiets en houden we een picknick waarbij iedereen wat te eten meeneemt.”

fietslessen Den haag

Overal in Den Haag

Ook in andere wijken kun je fietslessen volgen. Meestal organiseren de wijkcentra betaalbare fietslessen. Op de sociale kaart kun je vinden bij waar je bij jou in de buurt fietslessen kunt volgen.

Iedereen kan leren fietsen

Deelneemster Nahema, met diabetes-2 en overgewicht, had zich op advies van haar huisarts ingeschreven voor fietsles. Haar conditie belemmerde in eerste instantie het leren fietsen, maar met doorzettingsvermogen haalde ze toch haar diploma. Twee maanden daarna was zij was 8 kilo afgevallen.

Een andere deelneemster, Serpil, moest voor een nieuwe baan in de thuiszorg goed kunnen fietsen. Na de cursus werd ze aangenomen. Het fietsdiploma zette op haar CV.

Meer informatie

De prijzen van de fietslessen verschillen per locatie. Met een Ooievaarspas kun je bovendien vaak korting krijgen. Meestal zijn er fietsen beschikbaar om mee te oefenen. Informeer vooraf bij de aanbieder. Voor meer informatie over fietslessen kun je contact opnemen met Den Haag Fietst! Service & Info. Stap binnen aan de Wagenstraat 185A of bel 070 747 01 03.