Nieuwe stallingen bij HS en Noordeinde

Lekker shoppen aan het Noordeinde? Daar kun je nu gratis je fiets kwijt in de Biesieklette stalling. Hier is plek voor 120 tweewielers. En ook bij Station HS is een nieuwe stalling geopend. Die biedt ruimte aan 2.500 fietsen.

Fietsenstalling bij station Den Haag Hollands Spoor, foto Henriëtte Guest

Station HS is vernieuwd. De reizigerstunnel bij de hoofdingang is verlengd en heeft ook een ingang aan de kant van Laak en de Haagse Hogeschool. Hierdoor is het station eenvoudiger bereikbaar. Aan deze kant van het station bevindt zich ook de nieuwe fietsenstalling met een strakke grafische look.

Ook de nieuwe stalling aan het Noordeinde is bijzonder. Kunstenaar Gino Bud Hoiting heeft de wanden versierd met lijntekeningen van herkenbare Haagse stadsgezichten. De fietsenstalling is geopend van maandag tot en met zondag van 07.30 uur tot 01.30 uur.

Fietsenstalling Noordeinde, foto Martijn Beekman

Grootste stalling
Van de zomer is ook de nieuwe KJ-stalling geopend, voor Den Haag CS. Dit is de op één na grootste stalling van ons land, met ruimte voor zo’n 8.000 fietsen. Lees meer over de nieuwe fietsenstalling aan het Koningin Julianaplein.