Stadsspelen Den Haag 2022

Op zaterdag 17 en zondag 18 september vinden de Stadsspelen plaats in en rondom Sportcampus Zuiderpark. Hier kun je kennis maken met het sportaanbod van Den Haag. De fiets heeft hierin natuurlijk een prominente plek.

Tijdens de Stadsspelen is er een wielerdorp, een dikke bandenrace voor verschillende leeftijden en een BMX-baan. Als fietsen nieuw voor je is, kun je meedoen aan de fietslessen. Kom ontdekken wat smoothiefietsen is.

Ook is de fietstruck van Den Haag Fietst on Tour er, waardoor dit voorjaar vele jongeren kennis maakten met de wielersport. Hier kun je op wielrenfietsen een digitaal parcours rijden. In de week van 19 t/m 23 september blijft de truck in het Zuiderpark staan voor het schoolprogramma.  Hieraan kan groep 8 (basisonderwijs) en klas 1 & 2 (Voortgezet onderwijs) meedoen. Er is ook een paviljoen van Den Haag Fietst met alle informatie over fietsen in Den Haag.

Kom ontdekken

De Stadsspelen zijn het tweedaagse evenement waar je kunt ervaren hoe leuk en veelzijdig het sport- beweegaanbod in Den Haag is en waar sportaanbieders zichzelf en hun aanbod kunnen laten zien. Naast alle sportieve activiteiten ook kunt genieten van muziek en diverse foodtrucks.

Eerdere jaren was er op de Stadsspelen bijvoorbeeld het grootste springkussen van Europa en kwam kickbokser Rico Verhoeven een clinic geven. Er waren muziekoptredens, dansacts, een Bubble Run, rolstoelhockey en de Haagse Skatetôg.

Bekijk de programmering en noteer 17 en 18 september alvast in je agenda, want dit wil je niet missen!