Twee nieuwe fietsburgemeesters voor Den Haag!

Burgemeester Jan van Zanen heeft tijdens het Haags Fietsevent op vrijdagavond 4 maart twee nieuwe Fietsburgemeesters beëdigd. Remco de Rijk is de nieuwe Fietsburgemeester van Den Haag. Er is een jongere evenknie die de functie Junior Fietsburgemeester bekleedt.

Remco de Rijk neemt het stokje over van Marcel Kleizen. Hij staat bekend als iemand die zich inzet om de stad te verbeteren. Hij heeft een achtergrond in de reclassering en wil graag samenwerken om het fietsklimaat in Den Haag te verbeteren.

remco

Junior Fietsburgemeester

Daarnaast heeft Den Haag nu ook een junior fietsburgemeester, een 17-jarige jongere. De junior fietsburgemeester zit in 5 gymnasium van het Hofstad Lyceum en neemt naast haar leeftijdsgenoten ook de belangen van kinderen mee.

Aanspreekpunt

De fietsburgemeester promoot het fietsen in Den Haag, is aanspreekpunt voor iedereen met goede fietsideeën en initiatiefnemer van activiteiten rondom fietsen in de stad. Hij of zij is de verbindende factor voor fietsen in de stad.

Afscheid Marcel Kleizen

Marcel Kleizen neemt afscheid als fietsburgemeester, maar natuurlijk blijft hij fietsen én mensen enthousiasmeren om dit ook te doen. Dankzij zijn inspanningen de afgelopen jaren zijn er meer kinderen en jongeren gaan fietsen. We zien hem terug bij de organisatie van de Fietslichtjesparade in 2022.